Tanulás játékosan

Hogyan segítheti elő a játék gyermekünk fejlődését?

Mint ismert a játéknak sok előnye van a gyermekek számára. Ezek között fizikai, kognitív, szociális és érzelmi előnyök egyaránt fellelhetőek. A gyerekek mindig játszani szeretnének, mivel a játékon keresztül ismerkednek a világgal. Ezen játékos időtöltés támogatja az együttműködés, a kommunikációs készség és kreativitás fejlődését. Ha időt és helyet tudunk nyújtani a gyerekeknek, akkor minden erőfeszítés nélkül képesek önmaguk fejlesztésére.

Ehhez mindössze olyan helyekre van szükség, mint például egy könyves sarok, tudományos kuckó, dráma sarok, ahol a gyerekek képzeletbeli világa valóra válhat.(1)

Ez a játék alapú tanulási módszer egyaránt alkalmazható az óvodákban, általános iskolákban és középiskolákban. Az ilyen típusú tanulási technika olyan szerteágazó területeken is használható, mint például a tudományok, technológia, technika és matematika területei.


Egy amerikai tanár Rubik kockát használt a gyerekek matematikára való tanításához. A kritikus gondolkodás és az algoritmikus problémamegoldás fejlesztésének egyik lehetséges módja a történelmi személyek, híres tájak és állatok különböző kockákból való kirakása. Többféle összefüggés is vonható a Rubik kocka és a matematika között. A Rubik kocka egyaránt alkalmas a terület és térfogat fogalmának megismeréséhez, ugyanúgy ahogy a három dimenziós téridomok felfedezéséhez is.(2)

Források:
(1): https://www.edutopia.org/article/how-use-play-learning
(2): https://www.edutopia.org/article/using-rubiks-cubes-teach-math

Get in touch

In case of any questions, please feel free to contact us. We are looking forward to hearing from you.

Contact us

International Educational Center of Debrecen (DENOK) – International School of Debrecen (ISD)
1 Heltai Gáspár st., Debrecen-Pallag, H-4002
+36 20 404 4822
I agree to the terms of the Privacy Policy and managing my personal data by pressing the send button.

Send