Tanórákon kívüli programok

Legfontosabb célunk, hogy a diákok a tanórán kívüli programjainkon is jól érezzék magukat, s hogy az általuk választani kívánt programok tovább gazdagítsák személetüket, elősegítsék szellemi, és fizikai fejlődésüket.

Az ISD életre szóló tapasztalatokkal és lehetőségekkel teli hely.

A tanórákon kívüli programok szervezése arra a meggyőződésünkre épül, hogy a diákok akkor tudnak igazán kiemelkedőt alkotni, ha olyan környezetben vannak, ahol képességeiket és tehetségüket differenciáltan, egyénre szabva ismerik és ápolják. A tanórán kívüli programjaink által szeretnénk elérni, hogy a diákok felfedezzék mindazt, ami érdekli őket, s leginkább, hogy örömmel tudjanak részt venni a kiválasztott programokban.


Sport, fizikai tevékenységek

Tenisz

A tenisz az egész testet megmozgatja, elősegíti a taktikai érzék fejlődését, a megfigyelőképességet, csökkenti a reakcióidőt, erősíti a versenyszellemet. Miután a teniszjáték technikája összetett, a gyerek érettebb és felelősségteljesebb gondolkodású lesz általa.

Íjászat

Ma már egyre többen, már kisgyermekkorban is kipróbálják az íjászatot. Ez a sport nem csak a fizikai erőről szól: állóképesség, magas fokú koncentráció, figyelem és fegyelem is szükséges hozzá. Javítja a mozgáskoordinációt, a koncentráló képességet, megnyugtat, kikapcsol. Az összetett technika megtanulásán kívül az íjászat szól a barátkozásról és a szórakozásról is.

Balett

A balett amellett, hogy sport, igazi művészet is. Megmozgat minden izomcsoportot, ugyanakkor szórakoztató és teret enged a kreativitásnak. A balettórákon a gyermek olyan készségei fejlődnek, melynek köszönhetően kiegyensúlyozottabb, koncentráltabb és magabiztosabb lesz a mindennapi életben.

Vívás

A vívás az egyik legeredményesebb magyar olimpiai sportágunk. Megtanít a fegyelemre, a bajtársiasságra, a tisztességre, a küzdeni tudásra, segít megőrizni a fizikális és mentális kondíciót. Jellemző rá a gyorsaság, harciasság, ügyesség, az agymunka és a reflexek fejlesztése.

Baseball

A baseball során a gyermekek folyamatosan fejlesztik tudásukat, ami nem csak kitartásra neveli őket, de nagyban építi önbizalmukat is. A baseball ugyanakkor kiváló csapatjáték is, mely során a gyermekek megtanulnak egymással együttműködni. Az erőnlét és a csapatmunka mellett, a gyermekek szociális képességei is javulnak és könnyebben szerezhetnek új barátokat.

Futball

A rendszeres mozgás kifejezetten jótékony hatással van az izmokra. Futballozás során javul a gyermekek reflexeinek gyorsasága, izomereje és ezáltal mozgásuk biztonsága. A futball igazi csapatjáték, így a gyermekek együttműködési és feladatmegoldási képességeit is nagyban javítja.


Nemzetközi programok

Model United Nations (MUN)

Középiskolás diákjaink játékos formában ismerkedhetnek meg a nemzetközi diplomáciával és az Egyesült Nemzetek Szervezetével (ENSZ).

Duke of Edinburgh-díj (DofE)

Egy olyan ifjúsági programban vehetnek részt tanulóink, amely több évtizedes múltra tekint vissza: a díjat 1956-ban alapították az Egyesült Királyságban. A 3 szintből álló program 14 és 24 éves fiatalok számára biztosít lehetőséget olyan készségek, képességek elsajátítására, melyek egyaránt fontosak mind az egyetemi továbbtanuláshoz, mind a sikeres élethez. Általa a diákok képesek lesznek személyes határaik megteremtésére, új készségek elsajátítására, egy sikeres önéletrajz megírására.


Szellemi tevékenységek

Robotika csapat

A robotika nemcsak egy élvezetes tevékenység a fiatalok számára, de az egyik leghatékonyabb módja a programozási alapismeretek elsajátításának. A diákok játszva tanulják meg a programozást, miközben fejlődnek a problémamegoldási és a konstruktív csapatmunkához szükséges készségeik. Célja a gyermekek bevezetése az algoritmikus gondolkodásba, segíti a csapatszellem fejlesztését, s egyben gyakorlatias tanulási mód.

Fiatal tudósok klubja

A tudományos ismeretszerzés egy olyan út, melynek segítségével megismerhetjük és megérthetjük a minket körülvevő mikro- és makrovilágot. Az intézményünkben majdan működő, diákjainkból álló „tudósklub” célja, hogy a fiatalok figyelmét a tudomány, a technológia és a kutatás-fejlesztés területére irányítsuk.

Sakk-klub

A sakk sport, játék, tudomány és művészet egyszerre. Jótékonyan hat az értelmi képességek, mindenekelőtt a megértést és a problémamegoldást biztosító gondolkodás fejlődésére. Sakk-klubunk a gyermekek játékos formában történő időtöltéseként egyben a játékok során mutatott önfeledt megnyilvánulásaik és kreativitásuk kibontakozásának legjobb helye is.

Kreatív írás

A kreatív írás segíti az érzelmek írásban való megjelenítését és elsajátítani a technikát, hogy hogyan lehet irányítani az olvasó figyelmét és érzelmeit, hogy mitől lesz élvezetes az olvasmány. A kreatív írás során a diákok megtanulják rendszerezni gondolataikat, illetve fejlesztik retorikai képességüket, hogy mondanivalójukat hatékonyan juttassák el közönségükhöz.


Művészi törekvések

Iskolai zenekar

A zene és az ének fontossága már egészen kisgyermekkorban kell, hogy szerepeljen a gyermek életében. A zenei alapelvekre épülő fejlesztés egyik legjobb formája, ha engedjük gyermekeinket kreatívnak lenni. Iskolai zenekarunk tagjai értelmi, érzelmi fejlődéséhez, képességeik fejlesztéséhez már az első időktől fogva nagyban hozzájárul a zenekari tagság, mely nagyban segíti a kíváncsiság és a kreatív gondolkodás kialakulását, valamint a tanuláshoz szükséges pozitív hozzáállást is.

Dráma szakkör

A színjátszás dinamikus, együttműködésre ösztönző művészet. Drámaszakkörünk diákjainkat arra ösztönzi, hogy megismerjék és új oldalról fedezzék fel önmagukat és társaikat. Saját maguk által kitalált, vagy épp már meglévő történeteket játsszanak el, jelmezeket, kiegészítőket készítsenek hozzá. Drámahősöket, akcióhősöket, állatokat, kedvenc filmjeleneteket, iskolai helyzeteket, érzelmeket visznek a színpadra.

Bízunk benne, hogy tanórán kívüli programjaink minden diák számára inspirálóak, tartalmasak és élménydúsak lesznek, az első iskolai napjuktól a ballagásig!

Kapcsolat

Ha bármilyen kérdése van, kérjük forduljon hozzánk bizalommal!

Kapcsolat

Debreceni Nemzetközi Oktatási Központ (DENOK) – International School of Debrecen (ISD)
4002 Debrecen-Pallag, Heltai Gáspár u. 1.
+36 20 404 4822
Az Adatkezelési Szabályzatban foglaltakat elfogadom, személyes adatkezelésemhez a küldés gomb megnyomásával hozzájárulok.

Küldés