Óvoda

Családbarát és gyermekközpontú óvoda 3 és 5 év közötti gyerekeknek.


Az ISD-nél a gyermekek fejlődését kiegyensúlyozott, játékközpontú pedagógia program biztosítja, amely a gyermekek életkorához, fejlettségi szintjéhez és egyéni szükségleteihez igazodik.

Az óvodai képzés a 3 és 5 év közötti gyermekeknek szól, két csoportban.

Kislétszámú csoportjainkban (13-18 fő) központi szerepet kap a játék. Pedagógiai programunk vegyesen tartalmazza a szabad (gyermek által kezdeményezett, választott) és az irányított játékot (óvodapedagógus által vezetett, a készségfejlesztési célokat szem előtt tartva), azonban mindkettő az aktív közreműködésre és felfedezésre ösztönözni a gyermekeket, akik így tapasztalat útján tanulnak.

A napi foglalkozások során nagy hangsúlyt fektetünk a finommotorika fejlesztésére, így a különböző kézműves tevékenységekre, a rajzolásra, a festésre, a kirakók és a korcsoportnak megfelelő logikai játékok használatára. Játékos módszerekkel vezetjük be a gyerekeket az írás és olvasás világába. Megtanítjuk őket felismerni a szavakat, leírni saját nevüket, számolni, csoportosítani és párosítani. A napi foglalkozásokban egyaránt helyet kap a zene, az ének és a torna.

Nevelési elveink, melyek biztosítják a gyermekek fejlődését és a közösségi életre való felkészítését:

  • A gyerekek egyéni szükségleteihez igazodva alkalmazzuk a szabad és irányított fejlesztő játékokat
  • Magasan képzett, nemzetközi tapasztalattal rendelkező óvodapedagógusok bevonásával segítjük a gyerekek fejlődését
  • A gyerekek fejlettségi szintjéhez igazítjuk mind az anyanyelvi, mind az idegen nyelvi készségek fejlesztését, ami stresszmentes és természetes légkörben történik
  • Motivációra épülő játékos módon készítjük fel a gyerekeket az elkövetkezendő évekre és az előttük álló kihívásokra

Gondosan megtervezett étkezés az egészséges testi-lelki fejlődésért

Napi háromszori, a gyermekek életkorának megfelelő étkezést biztosítunk. Az ételeket gondosan, dietetikus szakértő bevonásával állítjuk össze. Ezek az ételek nem csak finomak, de tartalmazzák az alapvető fehérjéket, gabonákat, friss gyümölcsöket és zöldségeket, hogy a gyerekek megfelelő mennyiségű vitamint, tápanyagot és rostot fogyasszanak.

Biztonságos, családbarát óvoda zöld környezetben

Az óvoda a Debreceni Nemzetközi Iskola (ISD) épületének alsó szintjén, a tankertek mellett kap helyet a Nagyerdő közvetlen szomszédságában. Az óvodásokat barátságos, zöld környezet fogadja, az udvaron modern és izgalmas kültéri játékokkal. A tágas csoportszobák mellett öltöző, mosdó, étkező és tornaszoba is a csoportok rendelkezésére áll. A szülők számára egy külön helyiség ad lehetőséget a mindennapi szocializációra, a szülőtársakkal és óvodapedagógusokkal való beszélgetésekre. Az óvoda mind autóval, mind tömegközlekedési eszközökkel könnyen megközelíthető.

Kapcsolat

Ha bármilyen kérdése van, kérjük forduljon hozzánk bizalommal!

Kapcsolat

Debreceni Nemzetközi Oktatási Központ (DENOK) – International School of Debrecen (ISD)
4002 Debrecen-Pallag, Heltai Gáspár u. 1.
+36 20 404 4822
Az Adatkezelési Szabályzatban foglaltakat elfogadom, személyes adatkezelésemhez a küldés gomb megnyomásával hozzájárulok.

Küldés