Gyakran Ismételt Kérdések (GYIK)

A Gyakran Ismételt Kérdések a leggyakoribb kérdésekre adott válaszokat tartalmazzák, hogy minden lényeges információt megkapjon az iskoláról.

Az iskola örömmel fogadja mind a magyar, mind pedig a jelenleg itt élő vagy a későbbiekben ide költöző nemzetközi diákokat.
Az egyik legfontosabb szempont az iskolánkban a személyre szabott oktatás, emiatt a gyermekek kis létszámú osztályokban tanulnak. Az óvodai csoportokban 18-20 fővel; az általános iskolai osztályokban 20-22 fővel; míg a középiskolai osztályokban 22-24 fővel tervezünk.
Iskolánkban pedagógusaink teljes létszáma 50-60 fő lesz, mire az iskola valamennyi osztálya elindul. A tanári kar főleg nemzetközi tapasztalatokkal rendelkező angol anyanyelvű és magyar pedagógusokból áll.
A kollégiumi rendszert egy következő lépésben tervezzük kialakítani néhány éven belül.
Nem tervezzük iskolai egyenruha bevezetését, de az iskola logójával ellátot ruházati termékek elérhetőek lesznek.
Az iskolai napokon a tanítás reggel 9 órakor kezdődik. A korábban érkező diákokat reggel 8 órától a tanítás megkezdéséig különböző foglalkozások várják.

2. Beiratkozás és felvételi eljárás

Előregisztrációt minden esetben személyes elbeszélgetés előz meg, ami után írásban várjuk és fogadjuk el a beiratkozási szándéknyilatkozatot. Az előregisztráció lépései a következők:
1. Kérjük, egyeztessen kollégáinkkal időpontot személyes találkozóra az info@isd.debrecen.hu e-mail címen, vagy a +36 20 404 4822 információs telefonszámon.
2. Az adatvédelmi szabályzat elfogadása után kérjük, töltse ki a jelentkezési lapot. (hamarosan elérhető)
Az óvodásoknál és a kisiskolásoknál személyes elbeszélgetést kezdeményezünk iskolapszichológus jelenlétében, mind a jövőbeni tanulóval, mind családjával, mivel célunk, hogy a gyermek felvételéről a család megismerésén keresztül tudjunk dönteni.
Az alsó középiskolai évfolyamra való bekerülés feltétele a jó tanulmányi eredmény mellett a megfelelő szintű angol nyelvtudás, mely írásbeli teszt során kerül felmérésre.
A nemzetközi érettségi programra való bejutásnak a jó tanulmányi eredmények mellett feltétele a funkcionális, alapos angol nyelvtudás megléte is, mind szóban, mind írásban.
Tíz éves kor felett szükséges bizonyos szintű angol nyelvtudás. Ennek szükséges mértéke korosztályonként eltérően kerül meghatározásra. A tíz év alatti jelentkezőknél nem alapvető feltétel az angol nyelv ismerete.

3. Pedagógiai program

A tanulók teljesítményét a pedagógusok folyamatosan követik. Az írásbeli és szóbeli beszámolók, portfóliók és projektfeladatok értékelése során mind szöveges, érdemjegy alapú, reflektív és önreflektív visszajelzést alkalmaznak.

4. Nyelvtanulás és nyelvoktatás

Az iskola elsődleges tanítási nyelve az angol, amely mellett minden diáknak lehetősége van anyanyelvét ápolni. Diákjaink angol nyelven történő tanulását segíti az EAL (English as Additional Language) programunk, melynek célja, hogy felkészítse tanulóinkat a tanórákon való részvételre. Az EAL program azoknak a nem angol anyanyelvű diákoknak nyújt támogatást, akiknek az angol nyelvi készségei fejlesztést vagy finomítást igényelnek.
A helyi igényeknek megfelelően, illetve az egyéni elvárások alapján további idegennyelvek elsajátítására is lehetőséget biztosítunk. Diákjaink elsősorban német, spanyol, francia és mandarin nyelvek közül választhatnak.

Kapcsolat

Ha bármilyen kérdése van, kérjük forduljon hozzánk bizalommal!

Kapcsolat

Debreceni Nemzetközi Oktatási Központ (DENOK) – International School of Debrecen (ISD)
4002 Debrecen-Pallag, Heltai Gáspár u. 1.
+36 20 404 4822
Az Adatkezelési Szabályzatban foglaltakat elfogadom, személyes adatkezelésemhez a küldés gomb megnyomásával hozzájárulok.

Küldés