Ilyen a magasból az épülő Debreceni Nemzetközi Iskola

Látványos drónfotókat közölt Facebook-oldalán a tervpályázat nyertese, a Bord Építész Stúdió a Debreceni Nemzetközi Iskola építéséről.

A Modern Városok Program és az Új Főnix Terv részeként épülő iskolánk elindulásának nagy jelentősége van a város gazdaságfejlesztése szempontjából is, mivel a Debrecenbe települő cégek menedzsereinek részéről visszatérő kérdés az, hogy gyermekeik számára milyen tanulási lehetőségek állnak rendelkezésre. Intézményünkbe természetesen debreceni diákok is beiratkozhatnak, a város egy ösztöndíjprogramot is szeretne ennek érdekében indítani.
Az iskola tanulói egy ismert és elismert, nemzetközileg akkreditált pedagógiai program szerinti oktatásban részesülnek, mely a teljes személyiségfejlesztésre fókuszál majd. 

A képzés felmenő rendszerben indul 2019 őszétől, a tervek szerint az óvodásoktól a végzős középiskolásokig ötszáz gyerek tanulhat majd angol nyelven alap- és középfokon.


Bordás Péter vezető tervező korábban így nyilatkozott elképzeléseiről a Dehirnek:

„Egy nemzetközi iskolának megvan a filozófiája, hogyan szeretnek ott oktatni, mennyivel másabb a gondolkodás. A kör mint az egység megjelenítése a nemzetközi iskoláknál egy nagyon fontos jelkép; a kör az alapszervező erő, erre illeszkedik rá a tantermek füzére és a több közösségi tér.”

A debreceni Polgármesteri Hivatal közlése szerint a kivitelezési munkák a szerződésnek megfelelő ütemben zajlanak annak érdekében, hogy az iskola 2019 szeptemberében megkezdhesse működését. 

Forrás: www.dehir.hu

Get in touch

In case of any questions, please feel free to contact us. We are looking forward to hearing from you.

Contact us

International Educational Center of Debrecen (DENOK) – International School of Debrecen (ISD)
1 Heltai Gáspár st., Debrecen-Pallag, H-4002
+36 20 404 4822
I agree to the terms of the Privacy Policy and managing my personal data by pressing the send button.

Send