Az oktatás jövője

International School of Debrecen: a diákok számára a legjobb

Az International School of Debrecen (ISD) egy új nemzetközi iskola Debrecenben. Az iskola még nem nyitotta meg kapuit, de máris híres futurisztikus épületéről, üvegfalairól és kültéri osztálytermeiről – írja a Debrecen Today.

Az ISD „kiegyensúlyozott, jól felkészült, motivált fiatal felnőtteket képez a világnak”, akik képesek kreatívan és kritikusan gondolkodni.

A szokásos tantárgyi hierarchia (nyelv-természet-társadalomtudományi művészet) felülíródik a tanításban. A tantárgyakat projekt- és tapasztalat alapú módszerrel tanítják majd.

Például, ha a gyerekek feladata az, hogy szélmalmot építsenek, akkor 3-5 fős csoportban fognak dolgozni és a csoporton belül mindenkinek önálló feladata lesz. A projekt elkészítése közben több tantárgyat is bevonnak a feladatba, beleértve a matematikát, a fizikát, a tervezést, a rajzot, a technikát, az irodalmat, a földrajzot és a történelmet.


Az építési folyamat során valóban „dolgoznak” majd, mint a valós életben – gyakorolják a csapatmunkát, a kommunikációt és konstruktív kritikát is.

„Az ISD célja, hogy a szülőknek válaszokat adjanak arra, hogy mit tanítsanak gyermekeiknek egy gyorsan változó világban” - mondta Öreg János, az iskola igazgatója.

A teljes, angol nyelvű cikk az alábbi linken érhető el: The International School of Debrecen: The Future of Education

Get in touch

In case of any questions, please feel free to contact us. We are looking forward to hearing from you.

Contact us

International Educational Center of Debrecen (DENOK) – International School of Debrecen (ISD)
1 Heltai Gáspár st., Debrecen-Pallag, H-4002
+36 20 404 4822
I agree to the terms of the Privacy Policy and managing my personal data by pressing the send button.

Send